Skip to content

Meditatie

Je denkt na over dingen die je in de toekomst wilt of moet doen. Je overdenkt de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Je denkt aan je werk en de lichte hoofdpijn die je voelt en aan alle dingen die je nog moet voorbereiden.

Een hoofd vol dingen en een lichaam vol stress.

Meditatie is een manier om de gedachten tot rust te brengen, het helpt om je te kunnen concentreren, in het hier-en-nu te zijn, betere beslissingen te nemen, stress te doen afnemen en dichter bij jezelf te blijven en in contact te zijn met wat écht belangrijk voor je is.

Meditatie ontwikkelt je brein, je traint je aandacht. Dat gebeurt niet van het ene op het andere moment. Het is echt een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Ik help je daarbij!

Hoe werkt mediteren?

Ik kan niet mediteren….ik heb veel te veel gedachten.

Deze opmerking komt vaak langs. En het mooie is, iedereen kan mediteren. Je kunt mediteren niet fout doen. Veel gedachten of weinig gedachten maakt helemaal niet uit. Het gaat om steeds weer terugkomen naar de adem, je lichaam of een ander focuspunt. Vriendelijk, zonder oordeel en met een glimlach.

de voordelen van meditatie op een rij:

  • Lichamelijke effecten: Mensen die regelmatig mediteren hebben een lagere bloedruk en zijn vitaler.
  • Mentale effecten: mensen die regelmatig mediteren zijn emotioneel stabieler, hebben minder spanning en onrust, hebben een goede focus en zijn helderder.
  • In spiritueel opzicht: het bewustzijn groeit, er wordt meer harmonie ervaren en er vindt persoonlijke transformatie plaats.

Coaching en Meditatie

Als coach heb ik ervaren dat praten alleen en mijn gebruikelijke coachingstools soms niet voldoende zijn. Als mijn client onrustig binnenkomt of in de coaching sessie onrustig wordt; een oppervlakkige of hoge ademhaling heeft, het lichaam niet goed geaard is en er veel lichamelijke blokkades zijn dan is er ook weinig focus op de doelen.
Het wordt dan een oppervlakkige en mentale sessie. Met bijkomend nadeel dat er dan ook geen inzichten komen die tot blijvende veranderingen leiden. Ook is er geen concentratie en geen ruimte om de eigen gedachten en overtuigingen te onderzoeken. De kern wordt niet echt geraakt.
Vaak maak ik dan gebruik van meditatie technieken die behulpzaam zijn om de client in contact te brengen met wat er van binnen leeft zodat de client daar meer bewustzijn op krijgt en de antwoorden van binnenuit komen.

Sessie meditatie 45 min. € 70,00
Sessie meditatie en coaching 75 min. € 105,00

Meer weten?

Ik zal je steunen, inspireren en uitdagen maar reken ook op jouw motivatie om met je vraag aan de slag te gaan!

Back To Top